WINTER .ax-domän

Integritetspolicy

Vi på Winter värnar om skyddet av dina personuppgifter. Den här integritetspolicyn förklarar hur vi samlar in, använder, lagrar och delar dina personuppgifter. Genom att använda vår tjänst accepterar du vår integritetspolicyn och vår behandling av dina personuppgifter.

Den här sidan informerar dig om:

Parter och ansvar för behandlingen av dina personuppgifter

WINTER AGENCY AB, “Winter”, 559035-8643, Hammarby Fabriksväg 23, 120 30 Stockholm, är registrar och ansvarig för hantering av .ax-domäner å Ålands landskapsregerings vägnar. Winter är personuppgiftsbiträde gällande behandling av de personuppgifter du lämnar till oss vid ärenden som berör .ax-domäner. Winter kan anlita underbiträdet WINTER AGENCY ÅLAND AB, 2842775-1, Svibyvägen 14B, 22100 Mariehamn för att behandla registreringen och faktureringen av .ax-domäner. De uppgifter som registreras via doman.winter.ax förs vidare till Ålands landskapsregering (personuppgiftsansvarig) och deras .ax-domänsystem (https://whois.ax) för att kunna upprätthålla .ax-domänsystemet.

Vad för data samlar vi in och behandlar?

Vad är ändamålet?

Uppgifter som lämnas till Winter vid beställningar över internet lagras av oss för att vi ska kunna registrera .ax-domäner till kunder samt för faktureringsändamål. Vi är noggranna med att endast samla in de personuppgifter som behövs för att erbjuda våra tjänster.

Hur hanterar vi personuppgifterna?

Vi samlar in IP-adresser för att kunna lagra anonym statistik i Google Analytics. Genom att besöka vår hemsida kan det komma att lagras kakor (cookies) på din dator. Dessa innehåller inga personuppgifter.

Din IP-adress kommer även tillfälligt att lagras på vår webbserver hos DigitalOcean och hos vår leverantör av säkerhetslösningar, Cloudflare. IP-adressen används för att kunna analysera trafiken på vår sajt. Detta görs för att vi ska kunna upprätthålla en stabil och säker hemsida.

Data sparas tillfälligt på Winters e-postservrar och förs sedan in i .ax-registret hos Ålands landskapsregering. För faktureringsändamål lagras personuppgifterna i våra faktureringssystem i så många år som bokföringslagen kräver. Efter genomförd registrering tas samtliga personuppgifter bort från Winters e-postservrar.

Informationen lagras och hanteras på ett säkert sätt inom EU eller av företag som deltar i Privacy Shield. Winter lämnar aldrig ut eller säljer vidare personuppgifter till annan tredje part än vad som nämns i denna policy, med undantag för att uppfylla eventuell rättslig skyldighet enligt lag eller domstolsbeslut. I det fall att Winter har anledning att behöva anlita en ny tredje part för att hantera uppgifter kommer denna integritetspolicy att uppdateras för att återspegla detta.

Ändra eller ta bort personuppgifterna som vi lagrar

Om du vill att vi ska ändra eller ta bort personuppgifterna som lagras om dig i domänregistret kan du kontakta oss på [email protected]. Observera att de uppgifter som är lagstadgade i domännamnsregistret inte kan tas bort om du fortfarande vill behålla domänen. Du kan även be om ett utdrag över vilka personuppgifter som lagras om dig i domänregistret genom att kontakta Ålands landskapsregering på [email protected]